Eğer cildiniz yeteri kadar parlak değilse, eğer sık sık şişkinlikten ve açlıktan yakınıyorsanız, eğer pantolonlarınızın içine bir türlü giremiyorsanız... Yani işin özeti bir hafta gibi kısa bir sürede birkaç kilo birden vermek ama bunu sağlıklı beslenerek yapmak istiyorsanız, yoğurt diyeti sizin için en uygun seçim.
Taze, canlı, vitamin dolu özellikleriyle bu diyet vücudunuzdaki şişkinliği de atmanızı sağlayacak bir yapıya göre hazırlandı. Düşük kalorili olmakla beraber, metabolizmayo temizleyici bir etkisi de var.
Pazartesiden cumaya
Bu diyeti ancak beş gün süreyle yapmanız gerekiyor. Yani pazartesiden cumaya kadar. Haftanın son iki günündeyse, diyetin tam etkisini alabilmek için bir ara vermek gerekiyor. Diyetin ilk gününde gerçekten çok az gıda alacaksınız. Ama bol bol yoğurt yeme hakkınız var. Böylece midenizdeki şişkinlik hissi gidecek ve diyetin diğer günlerinde kendinizi daha iyi hissetmeniz kolaylaşacak. Takip eden dört gün içinde de yoğurt yemeye devam edeceksiniz ancak akşamları bol salata ve balık yemeniz gerekecek. Eğer diyet boyunca gün içinde sık sık açlık hissederseniz çiğ sebze ve meyve yiyebilirsiniz. Mesela havuç bunun için iyi bir seçim. Miktarlar konusunda da endişe etmeyin. Diyette yer alan gıdalar zaten düşük kalorili olduğu için, miktarları biraz 'abartabilirsiniz'.
Diyetin 5 günü bittikten ve siz o fazla birkaç kiloyu verdikten sonra birden yemeklere saldırmaktan kaçının. Abur cubur yerine aç karnınızı bol sebzeyle doyurmayı deneyin. Tekrar birkaç kilo vermek için, aradan bir ay kadar geçtikten sonra yoğurt diyetini bir daha uygulayabilirsiniz. Ancak bunun sürekli yapılacak bir rejim olmadığını da unutmayın.
Bu diyetin avantajları
Yogurt diyeti...
* sağlıklıdır: Yağsız yoğurt en besleyici gıdalardan biri olmasının yanı sıra ister meyve, ister sebzeyle yenebilir. Gerekli hersey var Yoğurt: İçerik olarak çok az bir kalori değerine sahip. 100 gr yoğurtta 36 kalori var. Öte yandan bağırsakları dengeleyen kimyasal özelliklere sahip. Yoğurt ayrıca protein ve kalsiyum açısından zengin bir gida. Meyve ve yeşil sebze: Gerçek birer vitamin madeni oldukları söylenebilir. C vitamini özellikle yaşlanmaya ve enfeksiyonlara karşı güçlü bir savaşçıdır. Meyve ve sebzeler ayrıca mineral tuzlar açısından zengindir ve sindirim sistemini hızlandırırlar. Açlığı gidermek için çoğu zaman bir elma bile yeterli olacaktır. Kuru erik ve sebze çorbası: Her iki gıda da diyetteki mineral tuz oranının artmasını sağlayacaktır. Organizma bu gıdaları yaklaşık 35 gün boyunca kullanır. Tahıllı gıdalarsa hazmedilmedikleri için kalori vermezler ve şişkinlikleri çabuk önlerler. Balık: Önemli bir gıdadır. Çünkü önemli proteinler içerir. Ayrıca demir açısından zengin olduğu için kan yapımında önemli rol oynar. Dahası, vücuttaki hücrelere daha fazla oksijen gitmesini sağlar. Enerji verir. Beynin daha çok çalışmasını sağlar. Ayrıca içerdiği yağ oranı az olduğu için kalorisi de azdır. Kan dolaşımını ve kalbi koruyan Omega 3 adlı yağ asidini de içerirler. Kepekli ekmek: Enerji vermesinin yanı sıra bağırsakların hızlı çalışmasını sağlar. Vücudun ihtiyacı olan amidlerin ve kompleks karbonhidratların oranını artırır. Sıvı yağ: Çok fazla tüketmemek gerekir çünkü haddinden fazla kalori içerir. Bununla beraber günde en azından bir tatlı kaşığı almakta fayda vardır. Çünkü A, D ve E vitaminleri içerir. Çay: Hem vücuda alınan sıvı miktarının artmasını sağlar, hem de organizmanın daha çabuk arınmasını kolaylaştırır. Gribe yol açan virüslerle savaşır. Kalp hastalıkları ve kanser riskini azaltır. Saat saat yemeniz gerekenler Birinci gün Mönüde sadece yağsız yoğurt, sıvı içecekler, meyve, çiğ salata ve çorba olarak hazırlanmış haşlanmış sebze var. Üç kilo verebilmek için ilk günde yenenlere dikkat etmek gerekiyor. Böylece bağırsakların da daha hızlı bir tempoda çalışması sağlaniyor.
Uyandığınızda: 1 bardak soğuk su. 2., 3., 4. ve 5. günler Bu günlerde de yine yoğurt ve meyve agırlıklı beslenmeniz gerekiyor. Ama akşam yemeğinde balık ve bol salata yeme hakkınız var. Üstelikte bir sandviç ekmeği kadar ekmek yiyebiliyorsunuz.
Uyandiginizda: 1 bardak soğuk su. Bunları uygulayın :
* Eğer hoşunuza gidiyorsa, yoğurdunuzun içine taze meyve dilimleri katabilirsiniz.
* arındırıcıdır: Bol su içeren yoğurt, metabolizmayi temizleyen kimyasal maddelere sahiptir.
* uygulaması kolaydır: Diyettesiniz diye mutlaka evde yemeniz gerekmez. Dışarıda da bu yiyecekleri kolaylıkla temin edebilirsiniz.
* abartılabilir: İsterseniz porsiyonlarınızı artırın. Yeter ki önerilen yiyecekleri tam olarak yiyin.
* ucuzdur: Alışverişinize özel yiyecekler eklemeniz gerekmez.
* açlığı dindirir: Bu diyette mideniz asla boş kalmaz.
* terlemeyi önler: Hepsi bol miktarda su içeren ve tuzsuz yiyeceklerden oluşan bir diyet olduğu için vücut su tutmaz ve terleme azalır.
* midenizi indirir: Yoğurdun içeriğindeki maddeler sindirim sisteminin daha hızlı ve düzenli çalışmasını sağlar. Bu da ikinci günden itibaren midenizin inmesine yol açar.
* herkese uygundur: Tabii yoğurdu seviyorsanız. Gastrit problemi olanların daha dikkatli olması gerekir.
Kahvaltı: 300 gr yağsız yoğurt, şekersiz çay.
Öğlen: 300 gr yağsız yoğurt, sebze çorbası.
Saat 17: 300 gr yağsız yoğurt, çay, meyve.
Akşam yemeği: 300 gr yağsız yoğurt, sebze çorbası.
Yatmadan önce: Bir fincan papatya çayı, 3 kuru erik.
Kahvaltı: 300 gr yağsız yoğurt, 1 yemek kaşığı yulaf (tahıl), şekersiz çay.
Öglen: 300 gr yağsız yoğurt, sebze çorbası, meyve.
Saat 17: 300 gr yağsız yoğurt, çay, meyve.
Akşam yemeği: Balık, karışık salata (10 gr sıvı yağ ve limon sosuyla), portakal suyu, 1 sandviç ekmeği (kepekli).
Yatmadan önce: Bir fincan papatya çayı, 3 kuru erik.
* Yoğurdun çok soğuk olmaması için, yemeden 10 dakika önce dolaptan çıkartın.
* İstediğiniz kadar, sebze, meyve ve salata yiyebilirsiniz.
* Sebze çorbasını taze sebzeleri kaynatarak hazırlayabilirsiniz.
* Eğer dışarıda yemek yiyecekseniz, kaynar su isteyin ve hazır çorbalardan yapın.
* Yediğiniz meyvelerin çeşitlerini değiştirin. Böylece diyetten sıkılmazsınız.
* Aynı şekilde, tek tip sebze yemek yerine sebzeleri de çeşitlendirin.
* İstediğiniz kadar su için.
* Mümkün oldugu kadar tatlı ve şekerli gıdalardan kaçının.
* Verilen yiyeceklerin dışına çıkmamaya gayret edin.
* Alkollü içki kullanmayın.